BIOGRAFIA

LAPSUUDESTA…

Tommi Tähtivirta (s. 29.03.1970) on Turenkilainen laulaja / lauluntekijä, jonka elämässä musiikki on ollut mukana vahvasti jo lapsesta lähtien.

Ala-asteella ollessaan äiti osti hänelle viulun mutta viulutunneilla opiskeleminen päättyi parin ensimmäisen kerran jälkeen (siitä viulusta kun ei vaan irronut oikeita ääniä).

Seuraavaksi kohteeksi valikoitui kitara, jonka soittoa Tommi opetteli itsekseen. Myös kosketinsoittimet sekä rummut herättivät kiinnostusta ja näiden parissa mies vietti lapsuudessaan hyvinkin antoisia hetkiä.

Kun rumpuja ei ollut varaa hankkia, niin ne rakennettiin itse. Lapsuudenkodin vieressä oli vanha sementtivalimo sekä puunjalostusverstas ja näiden käyttämistä maalipurkeista sekä maalipurkkien kansista sai rakennettua varsin jämäkät soittopelit.

VUOSI 1986 OLI KÄÄNTEENTEKEVÄ…

Tommi suostui toimimaan silloisen opiskelupaikkansa juhlissa tiskijukkana. Aikaisempaa kokemusta Dj hommista ei ollut mutta Tapani Ripatin juontaman ”Ocsid” ohjelman aktiivinen kuuntelu ja suuri palo musiikkiin auttoivat keikan tekemisessä.

Tuosta kouludiscosta lähtien Tommi toimikin sitten aktiivisena tiskijukkana ympäri Suomea aina vuoteen 2012 asti. Viimeiset noin 8 vuotta miehen toimipisteenä oli legendaarinen Tanssiravintola Tulisuudelma (Sokos Hotel Vantaa).

Armeijassa ollessa musiikin parissa puuhastelu sai uusia ulottuvuuksia, kun ensimmäiset omat biisit alkoivat syntymään yhdessä ”Dj Pecun” kanssa. Kappaleet olivat englanninkielistä kitarapoppia.

VUONNA 1994 HARRASTUS OTTI ISON HARPPAUKSEN ETEENPÄIN.

Tommin matka vei töiden perässä Hyvinkään kautta pääkaupunkiseudulle ja erinäisten vaiheiden jälkeen kuvioihin tuli mukaan ”Börje Beat” niminen henkilö, josta tuli Tommin paras ystävä. Yhdessä kaverukset perustivat ensimmäisen oman studionsa Pihlajatielle, kerrostalon pommisuojaan. Puuhastelu musiikin parissa sai aivan uusia ulottuvuuksia ja yhdessä nämä kaverukset loivat pohjan levy-yhtiölle, joka nykyään tunnetaan nimellä Duo Records.

Säveltäminen, sanoittaminen, sovittaminen, äänittäminen ja muu studiotoiminta saivat aivan uusia ulottuvuuksia. Uusia kappaleita syntyi varsin tiheään tahtiin ja lähes joka päivä opittiin jotain uutta.

Mukana studiolla hääräsi myös erittäin loistava musiikin multitalentti Veli-Matti ”Wellu” Ala-Reinikka, jonka käsittelyssä rummut soivat aivan uskomattomalla tavalla.

VUOSI 2004 TOI MUKANAAN ENSIMMÄISEN VIRALLISEN JULKAISUN…

Tommi sekä Börje Beat olivat tehneet yhdessä kappaleen, joka kulki nimellä ”Ajatuksissain”. Kaverukset olivat jo muutaman kerran aiemminkin käyneet Discopressin järjestämässä ”Lavakauden päättäjäiset”- nimisessä tapahtumassa esittämässä omia kappaleitaan ja tämäkin biisi päätettiin lähteä tuonne tilaisuuteen esittämään.

Paikalla oli sattumoisin Tatsia-Musiikki Oy:n edustaja, joka tykästyi biisiin ja muutamia viikkoja tilaisuuden jälkeen otti yhteyttä ja ehdotti tapaamista yhdessä Tatsia-Musiikin omistajan ,Teuvo ”Teukka” Nummelan, kanssa. Palaveri pidettiin ja Tatsia päätti julkaista kyseisen kappaleen virallisena singlejulkaisuna.

Biisiä hiottiin vielä lisää omalla studiolla, Wellu ohjelmoi kappaleen rumpuraidat uudelleen ja lopullinen miksaus sekä masterointi suoritettiin Studio Brushanella.
Tämän kappaleen julkaisun jälkeen Tommi aloitti hyvin tiiviin yhteistyön Tatsia-Musiikki Oy:n kanssa. Hänon äänittänyt, miksannut ja masteroinut useita Tatsian julkaisemia äänitteitä. Mies on laulanut myös paljon kuoro-osuuksia mm. Kari Piirosen, Kaija Lustilan, Pepe Enrothin, Rainer Bollströmin sekä Esko Rahkosen levyille.

NYKYHETKI…

Nykyään Tommi vaikuttaa Turengista käsin. Siellä hän asuu lapsuudenkodissaan yhdessä vaimonsa sekä kolmen koiran kanssa.
Turengissa on myös miehen oma studio, jossa syntyy paljon erilaisia äänitteitä, niin itselle kuin monelle muullekin artistille ja bändille.

Tommi pyörittää omaa Duo Records levy-yhtiötä ja on tehnyt yhteistyötä mm. Heidi Pakarisen, Markku Aron, Kari Vepsän, Laulunkantajien, 2. Maanantain, Kasettijätkien, Aatuloven sekä monen muun artistin / bändin kanssa.

Musiikin lisäksi ”Tommin pajassa” syntyvät myös monet karaokelevyt.

Hyväntekeväisyys on lähellä miehen sydäntä ja vuonna 2018 hän käynnisti ”Joulumieltä jokaiselle @Janakkala” -projektin yhdessä ystäviensä kanssa. Projektilla pyritään tuomaan joulu yksinäisille, vanhuksille sekä vähävaraisille. Tommi on mukana myös ”Mä en kiusaa” -kampanjassa.

Tommin ensimmäinen soolosingle ”Olkoon niin” ilmestyi syyskuussa 2018 ja ensimmäinen kokopitkä albumi ”Satua vai totta” julkaistiin syyskuussa 2019. Digialustoilla on julkaistu tähän mennessä yli 30 laulua ja lisää on tulossa.

Seuraava albumi on tarkoitus julkaista vuoden 2021 lopussa.

© Copyright - Duo Records Oy 2021